Cursus

Snel leren = leuk leren

Op veel middelbare scholen krijgen leerlingen wel te horen wat ze moeten leren, maar niet hoe ze het beste kunnen leren. Wanneer ze na de middelbare school gaan studeren, wordt er nog meer zelfstandigheid verwacht wat betreft het plannen en bestuderen van lesstof. De cursus ‘Snel leren = leuk leren’ zorgt ervoor dat leerlingen en studenten meer grip op hun huiswerk of studie krijgen door dit beter te leren plannen en te organiseren. Ze krijgen inzicht in hun manier van leren en leren technieken om efficiënter te leren. Ze leren tijdens de cursus 2-3 keer sneller lezen, samenvatten met behulp van mindmaps en beter onthouden dankzij geheugentechnieken.

De huidige manier van leren

Het ideale leerblok, de ideale leeromgeving en leertijd doelen stellen

motivatie
Zelfvertrouwen en motivatie

Huis- en leerwerk plannen en organiseren

Snellezen

Mindmappen (voor het maken van aantekeningen, samenvattingen en voorbereiding van prestentaties of werkstukken)

moeizaam-ico
Zo efficiënt mogelijk leren

dagdroom
Leerstijlen en geheugentechnieken

Een groot voordeel van de cursus is dat de leerlingen/studenten alles wat ze tijdens de cursus leren direct kunnen toepassen op hun schoolwerk of studie, zodat het oefenen geen extra tijd hoeft te kosten. Uiteindelijk gaat het zelfs tijdwinst opleveren!

Duur van de cursus
De cursus bestaat uit 6 wekelijkse bijeenkomsten van 1 uur.

Kosten
De kosten bedragen €250,- voor de cursus (inclusief materiaal) en €29,95 voor het cursusboek. Indien u het cursusboek al in uw bezit hebt, hoeft u enkel de kosten voor de cursus te betalen. Indien er meerdere kinderen uit één gezin worden aangemeld voor de cursus, dan gelden de volgende tarieven: 1e kind € 250,- |2e kind € 150,- | 3e kind € 100,- (exclusief het cursusboek).

Na de cursus:

Weten leerlingen/studenten hoe ze met elk soort huiswerk/studiestof om kunnen gaan, van woordjes leren tot een werkstuk/scriptie maken, van sommen maken tot een proefwerk/tentamen leren kunnen leerlingen/studenten veel zelfstandiger met hun huiswerk en leerstof aan de slag
Zijn ze minder tijd kwijt aan hun huiswerk of studie, zodat er meer tijd overblijft voor leukere dingen.
Halen veel leerlingen/studenten betere school-/studieresultaten

Voor wie?
De cursus leren leren is bedoeld voor leerlingen vanaf de brugklas (vmbo t/m vwo), voor studenten en voor studerende volwassenen. Ook in geval van dyslexie, ADHD en/of hoogbegaafdheid is de cursus zeer geschikt.