Cursus

Op weg naar “Snel leren = leuk leren"

Zit uw kind in groep 7 of 8 van de basisschool of is het net gestart in de brugklas? Kan het wel wat ondersteuning gebruiken bij het ‘leren leren’? Meld het dan nu aan voor de cursus OP WEG NAAR Snel leren = leuk leren! Je kind leert in deze cursus hoe het een agenda kan gebruiken, het maakt kennis met mindmappen, leert geconcentreerder lezen, hoofd- en bijzaken van elkaar onderscheiden en handige manieren om woordjes te leren. De cursus zorgt voor een stevige basis waardoor de overgang naar het voortgezet onderwijs soepeler verloopt. De cursus is los van de cursus Snel leren = leuk leren te volgen. De combinatie van de twee cursussen zorgt voor voldoende vaardigheden om de gehele studietijd sneller en slimmer te leren.

Onderwerpen die aan bod komen tijdens de cursus:

Agendagebruik

Wat is een geschikte agenda en hoe kun je je huiswerk het beste opschrijven?

Soorten huiswerk onderscheiden en leren aanpakken

Focuslezen

Zodat je beter onthoudt wat je leest

Kennismaking met mindmappen

Sleutelwoorden in een tekst herkennen

Hoofd- en bijzaken scheiden

Snelle pictogrammen tekenen voor het gebruik in een mindmap

Woordjes en begrippen leren met behulp van leerkaartjes

Duur van de cursus
De cursus bestaat uit 3 wekelijkse bijeenkomsten van 1 uur.

Kosten
De kosten bedragen €95,- voor de cursus (inclusief materiaal). Tijdens en tot zes weken na de cursus kunnen leerlingen en ouders voor vragen en ondersteuning terecht bij Praktijk Mees in de vorm van emailcoaching. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Indien er behoefte is aan extra uitleg en oefening, dan kan individuel coaching aangevraagd worden. De kosten hiervoor bedragen €60,- per sessie (60 minuten). Ouders kunnen deze coachingssessies bijwonen.

Voor ouders is het ook mogelijk zelf een workshop snellezen en mindmappen van 3 uur te volgen. Hiervoor geldt een actietarief van €100,- (in plaats van €125,-) wanneer uw kind de cursus volgt of heeft gevolgd.

Start cursus
Cursussen starten meerdere keren per jaar.

Praktische informatie
De cursus wordt gegeven in een groep van 2-4 leerlingen. Het is mogelijk de cursus individueel te volgen. In dat geval geldt het uurtarief van €60,-.

De cursus vindt plaats bij praktijk Mees. Voor de start van de cursusvindt er een intake (via de mail/telefoon) met de ouders plaats.

Deelnemers krijgen na elke bijeenkomst huiswerk mee. Dit huiswerkbestaat uit het oefenen van vaardigheden die in de les aan bod zijn geweest. De tijdsinvestering bedraagt ongeveer 10-15 minuten per dag.

Het traject bevat een terugkoppeling vanuit de trainer aan het eind van de cursus. Na de cursus worden ouders en leerlingen gevraagd een evaluatieformulier in te vullen en ontvangt de leerling een deelnamecertificaat. Indien u uw kind op het voortgezet onderwijs aanmeldt voor de vervolgcursus Snel leren = leuk leren ontvangt uw kind het cursusboek ter waarde van €29,95 gratis.

Voor Wie?
De cursus OP WEG NAAR “Snel leren = leuk leren” is bedoeld voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool en voor leerlingen die net gestart zijn in de brugklas (vmbo t/m vwo). Ook in geval van dyslexie, ADHD en/of hoogbegaafdheid is de cursus zeer geschikt.